Welke zonnebrandcrème past bij mij?

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk zonder problemen zonnen. Ga dan ook voor een zonnebrandcrème die perfect bij jouw huid past. Alleen welke is dat nu? Wij geven je hier wat tips.

De beschermingsfactor van zonnebrandcrème wordt met SPF (Sun Protection Factor) aangegeven. De SPF die je kiest, is weer afhankelijk van je huid. Er worden vier verschillende huidtypes onderscheiden:

Huidtype I

Als je een zeer lichte huid hebt, weinig of helemaal niet bruin wordt en zeer snel verbrand, val je onder huidtype I. Smeer je dan in met een crème met SPF 25-30.

Huidtype II

Mensen die onder huidtype II vallen, hebben een lichte huid en verbanden snel. Daarna worden ze langzaam bruin. Heb je een lichte huid? Gebruik dan zonnebrand met SPF 15-25.

Huidtype III

Heb je een licht getinte huid, verbrand je niet snel en word je gemakkelijk bruin? Dan heb je je genoeg aan een crème met SPF 10-15

Huidtype IV

Als je een getinte huid hebt, snel bruin wordt en nooit verbrandt, dan heb je genoeg aan een zonnebrandmiddel met SPF 5-10.

Smeer jezelf altijd royaal in en doe dit regelmatig. Zonnebrandcrème biedt alleen een goede bescherming, als je deze dik op je huid aanbrengt. Als je dit niet doet, dan biedt de crème veel minder bescherming.

Vier zonnebrandcrèmes

Denk je dat je met een hogere factor geen kleurtje kweekt? Dan is dit een fabeltje. Een crème met een hoge beschermingsfactor voorkomt dat je verbrandt, maar houdt het bruin worden niet tegen. Ben je op zoek naar een goede zonnebrandcrème? Dan hebben wij er hier een aantal voor je op een rijtje gezet.

HEMA

De crème van de HEMA is erg voordelig en ook nog eens effectief. Het schijnt dat de factor eigenlijk hoger is, dan die op de verpakking staat. Je bent hier dus goed mee beschermt.

hema

Kies voor een betaalbare zonnemelk van de HEMA

Nivea

De crème van Nivea is het meest populair. Dit merk biedt een veelzijdig aanbod van diverse soorten zonnebrandcrème met verschillende factoren, spray, olie of waterproof. Je vindt de crèmes van Nivea onder meer bij Etos en Albert Heijn.

nivea

Nivea zonnemelk factor 50 koop je voordelig bij de Albert Heijn

L’Oréal

De zonnebrandcrème van L’Oréal ziet er luxe uit en is verkrijgbaar in diverse soorten en factoren, vanaf factor 15 tot en met 50. Zo kun je kiezen uit een spray of een crème, gezichtscrème of een crème met een bronzer. Veel keuze dus. De crème van L’Oréal kun je kopen bij Bol.com.

loreal creme

Zonnebrandcreme van l’Oreal bestel je bij Bol.com

Ambre Solaire

De crème van Ambre Solaire (Garnier) ruikt niet alleen erg lekker, maar is ook zeer betaalbaar. Ook deze zonnebrandmiddelen zijn weer in verschillende soorten en factoren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor olie, zonnemelk of spray, factor 50+, 20 of 15. Er is zelfs beschermende crème voor sporters. De zonnebrandcrème van Ambre Solaire is onder meer verkrijgbaar bij Drogisterij.net.

ambre solaire

 

Bij Drogisterij.net vind je crème van Ambre Solaire in alle factoren

Bron, Bron, Bron, Bron

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!