Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering vergelijken kan veel voordeel opleveren, want tussen autoverzekeringen komen grote premieverschillen voor en het is dan ook niet onverdienstelijk om de goedkoopste autoverzekering te zoeken. Als je met je auto wilt toetreden op de openbare weg zul je altijd een autoverzekering moeten hebben. Als je je gaat oriënteren zul je veel verzekeraars tegen gaan komen, waardoor het soms lastig is het overzicht goed te bewaren. Een autoverzekering vergelijken wordt echter gemakkelijker door van de bovenstaande vergelijker gebruik te maken, want je kunt dan namelijk in een keer je gegevens invoeren waarna je snel de uitkomst ziet en de premies van een groot aantal verzekeraars onder elkaar ziet staan en er direct ook achter bent wat de goedkoopste autoverzekering is.

Wanneer je naar de verschillen kijkt tussen de verzekeraars die in de autoverzekeringvergelijker staan zie je direct dat je met de juiste keuze voor een bepaalde verzekeraar goedkoop uit kunt zijn. Bij een autoverzekering vergelijken is het uiteraard van belang om voor een passende dekking te kiezen. Hoe hoger de dekking, hoe hoger ook de kosten van de premie zullen worden en dan zoek je dus gewoon in dat segment naar de goedkoopste autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken – Welke dekking?

Ga je een autoverzekering vergelijken, dan zie je dat je de keuze uit meerdere dekkingen hebt. Er is de keuze uit WA, WA+ en WA casco. De laatst genoemde zullen de meeste mensen beter kennen als de all risk dekking. Uit een van deze drie dekkingen zul je dus uiteindelijk je keuze moeten maken. Qua premie loopt het zeer uiteen tussen de verschillende dekkingen en je kunt zelf altijd kijken welke verschillen het bij een autoverzekering vergelijken oplevert op het moment dat je voor verschillende dekkingen kiest. Om uiteindelijk goed te kunnen kiezen dien je natuurlijk wel te weten wat de inhoud van de dekkingen is om pas daarna te gaan kijken waar de goedkoopste autoverzekering te vinden is.

WA
De goedkoopste autoverzekering kun je vinden met de laagste dekking van het stel: de WA dekking. Alhoewel deze dekking vrijwel altijd een goedkope autoverzekering op zal leveren is het ook de meest beperkte dekking. Het enige waar je tegen gedekt bent met deze dekking is schade die aan anderen toegebracht wordt. Een autoverzekering vergelijken met de WA dekking wordt in de regel aangeraden indien een auto meer dan 8 jaar oud is. Dit heeft te maken met de waarde die auto’s van een dergelijke leeftijd meestal nog hebben. Het is echter slechts een richtlijn, dus je kunt ook prima een autoverzekering vergelijken met een hogere dekking indien je van mening bent dat de WA dekking niet afdoende zal zijn.

WA+
Na de WA dekking volgt de WA+ dekking, ook hiermee vind je nog altijd ruim voldoende goedkope autoverzekeringen. Deze dekking heeft beduidend meer te bieden, want naast schade aan anderen zijn er nog een hoop andere zaken gedekt. Met de WA+ dekking kun je namelijk ook nog rekenen op dekking bij ruitbreuk, diefstal, inbraak, brand, explosie, schade die is ontstaan na een wild dier te hebben aangereden, hagelschade, stormschade, schade door overstroming of een aardbeving en schade die ontstaat bij het vervoeren van de auto. Mocht er in het laatste geval echter sprake zijn van lakschade, dan valt dit niet onder de dekking. Vaak is het verschil in premie tussen WA en WA+ niet eens zo gek groot bij verzekeraars, terwijl het verschil in dekking er mag wezen. Wil je een autoverzekering vergelijken met deze dekking, dan is het goed om te weten dat hiervoor een richtlijn aan wordt gehouden van 4 tot 8 jaar met betrekking tot de leeftijd van de te verzekeren auto.

WA casco
De meest complete dekking die je kunt kiezen bij een autoverzekering vergelijken is WA casco. Deze dekking wordt niet voor niets all risk genoemd, want hiermee zijn namelijk ook alle risico’s gedekt die hierboven nog niet werden vermeld bij de andere dekkingen en natuurlijk valt alles wat bij de andere dekkingen vermeld is ook onder de WA casco dekking. Met WA casco ben je namelijk ook gedekt tegen schade die ontstaat door eigen schuld met een botsing, te water raken of omslaan. Ook andere schade die van buitenaf ontstaan en nog niet zijn vernoemd bij de WA of WA+ dekking horen bij de WA casco dekking. Een autoverzekering vergelijken met WA casco dekking wordt doorgaans aangeraden voor auto’s met een leeftijd tot en met 3 jaar en deze dekking zal tot de minst goedkope autoverzekering leiden.

Goedkoopte autoverzekering vergelijken en schadevrije jaren

Bij een autoverzekering vergelijken spelen de schadevrije jaren een grote rol. Hoe meer je er hier namelijk van hebt, hoe lager uiteindelijk de premie uit zal vallen (en dus de kans op de goedkoopste autoverzekering toeneemt) en daarnaast is het zo dat wanneer je voor een autoverzekering van Inshared kiest je met het bonussysteem (verhouding tussen betaalde premie en uitbetaalde schade over een kalenderjaar) geld terug kunt krijgen. Maar om even terug te komen bij schadevrije jaren, deze staan gelijk aan de no-claim korting. Elk opgebouwd schadevrij jaar zal zorgen voor een stijging van de no-claim korting en deze resulteert in het betalen van een lagere premie. Schadevrije jaren zijn dus erg waardevol om op te bouwen en dus ook om te proberen te behouden indien je er al over beschikt. Wanneer je namelijk schade mocht maken kun je je schadevrije jaren – en dus ook je korting – kwijtraken en zal de goedkoopste autoverzekering duurder voor je gaan worden.

Wanneer je een tijdje zonder autoverzekering hebt gezeten, maar bij je laatste autoverzekering wel schadevrije jaren opgebouwd hebt is het mogelijk dat je deze nog kunt gebruiken bij een nieuwe autoverzekering en op die manier toch in staat bent een goedkope autoverzekering af te sluiten. Schadevrije jaren hebben echter wel maar een bepaalde houdbaarheidsduur, dus je dient eerst na te gaan hoe lang geleden je die jaren op hebt gebouwd. Veel verzekeraars accepteren de jaren bijvoorbeeld niet meer als deze ouder zijn dan 3 jaar en dan heb je er bij een autoverzekering vergelijken dus niets aan. Daarom is het van belang eerst na te gaan hoe oud je reeds opgebouwde schadevrije jaren zijn voor je deze meeneemt in je vergelijking voor de goedkoopste autoverzekering. Ook dien je bij de verzekeraar die je op het oog hebt om je autoverzekering bij onder te brengen na te gaan hoe oud je schadevrije jaren maximaal mogen zijn. Deze informatie krijg je niet mee bij een autoverzekering vergelijken, dus hierover zul je dan even contact moeten opnemen met de verzekeraar.

Goedkoopste premie berekenen en autoverzekering vergelijken

Premie berekenen is bij de autoverzekering vergelijken essentieel, want bij dure verzekeraars kan de premie aardig oplopen en dat wil je vanzelfsprekend voorkomen. Met autoverzekeringen vergelijken kun je voorkomen dat dit je overkomt. Bij een autoverzekering vergelijken worden er een aantal zaken van je gevraagd zoals je kunt zien als je hiermee aan de slag gaat. Pas wanneer je alles ingevuld hebt kan het vergelijken van autoverzekeringen beginnen en wordt dus de premie berekend. Je zult vervolgens de goedkoopste autoverzekeringen als eerste zien verschijnen in het overzicht.

Alhoewel de premie berekenen bij een autoverzekering vergelijken vrijwel altijd de eerste stap is kun je als consument je autoverzekering ook nog beter onder de loep nemen door te kijken naar de polisvoorwaarden. Hierin vind je alle aspecten terug en zie je bijvoorbeeld welke contractsduur er voor je autoverzekering geldt en wat de procedure is bij het melden van schade. De zaken die in de polisvoorwaarden vermeld staan zouden naast de premie van de autoverzekering ook meegenomen kunnen worden in het uiteindelijke oordeel en louter naar de goedkoopste autoverzekering kijken is dan ook niet voldoende. Toch zullen de meeste consumenten bij een autoverzekering vergelijken de meeste waarde toekennen aan de premie en die kun je hierboven snel vergelijken van onder meer een betrouwbare verzekeraar als OHRA en zo worden de verhoudingen je gauw duidelijk.

Overstappen naar goedkoopste autoverzekering

Het overstappen naar de goedkoopste autoverzekering autoverzekering zou voordeel op kunnen leveren in het geval je op dit moment niet de meest goedkope autoverzekering hebt. Dankzij een autoverzekering vergelijken kun je hier makkelijk achter komen en zien hoe je huidige autoverzekering zich verhoudt tot die van andere verzekeraars. Mocht je dan inderdaad zien dat de goedkoopste premie nog een heel stuk lager kan als wat deze momenteel is, dan kan overstappen zeker raadzaam zijn. Omdat je doorgaans een autoverzekering voor een bepaalde tijd aangaat zul je wel moeten nagaan of je al in de gelegenheid bent om te gaan overstappen naar de goedkoopste autoverzekering.

Bij het overstappen naar de goedkoopste autoverzekering zijn wederom de schadevrije jaren weer van belang. Indien je zelf niet precies weet hoeveel je er hebt kun je deze bij je verzekeraar opvragen. Bij een autoverzekering vergelijken zul je deze namelijk wel nodig hebben, want anders zal het vergelijken namelijk niet goed kunnen gebeuren. Voor een autoverzekering vergelijken is deze informatie dus vereist. Zodra je een nieuwe autoverzekering gevonden hebt is overstappen niet veel werk, want dit zal je namelijk volledig uit handen worden genomen door de verzekeraar waar je je autoverzekering af hebt gesloten en in het geval je bijvoorbeeld kiest voor een verzekering van Univé zullen zij dus de overstap in orde maken met de verzekeraar waar je momenteel nog verzekerd bent. Zij zullen ervoor zorgen dat de autoverzekering wordt overgezet en dat je op geen enkel moment zonder autoverzekering komt te zitten. Maar het begint dus met een autoverzekering vergelijken om te zien of je ten opzichte van je huidige verzekering voordeel kunt behalen en dus kunt gaan overstappen naar de goedkoopste autoverzekering.