De 6 leukste musea voor kinderen

Over een aantal weken is het weer herfstvakantie en zijn de kids vrij. Tijd om iets leuks met ze te doen. Maar wat is nu eigenlijk een leuke activiteit voor ze? Wat dacht je van een dagje naar het museum? Dit is niet alleen leuk om te doen, maar je kinderen steken er ook nog eens wat van op. Wij hebben hier de zes leukste musea voor kinderen opgesomd. Ga hier naar toe met korting.

Kinderboekenmuseum in Den Haag

In het Kinderboekenmuseum draait alles om kinderboeken en jeugdliteratuur. Door de tentoonstellingen en workshops die kinderen er kunnen volgen, worden ze geprikkeld om meer te lezen. Het leuke is dat het Kinderboekenmuseum ook nog eens onder leiding staat van een kinderdirecteur. Reis voordelig naar het Kinderboekenmuseum met de NS en maak er een leuk dagje Den Haag van.

kinderboekenmuseum

Het Verzetsmuseum in Amsterdam

Combineer een dagje Amsterdam met een bezoekje aan het Verzetsmuseum. Dit museum ligt schuin tegenover Artis. Bezoek eerst deze beroemde dierentuin en ga daarna naar het museum. Het Verzetsmuseum beschikt over de vaste expositie ‘Het Verzetsmuseum Junior’. In deze expositie leren kinderen Eva, Henk, Nelly en Jan kennen. Zij hebben als kind de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en vertellen hun verhaal. Hierbij verstellen ze over de Jodenvervolging of over hoe het was om op te groeien in een NSB-gezin. Dit zijn waargebeurde verhalen. Het Verzetsmuseum Junior is geschikt voor kinderen 9 tot 14 jaar. Ga voordelig een weekendje met je kids naar Amsterdam en bezoek dit museum. Bij Booking.com, Cheap.nl of Hotelaanbiedingen vind je voordelige aanbiedingen voor een weekendje Amsterdam.

Museum voor Communicatie in Den Haag

Net als het Kinderboekenmuseum ligt het Museum voor Communicatie ook in Den Haag. Dit museum is geschikt voor jong en oud. In dit museum worden al je zintuigen geprikkeld. Het gaat hier allemaal over de impact van communicatie op de mens en de maatschappij. Alles staat hier in het teken van het effect van communicatie op onze samenleving. Nieuwsgierige kids kunnen hier zelfs colleges volgen, met interessante onderwerpen als ‘hoe zou het zijn zonder internet?’. De colleges zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Nederlands Watermuseum – Arnhem

Aangezien het Nederlands Watermuseum een echt doe-museum is, is dit museum zeer geschikt voor kinderen. Ze kunnen hier zelf waterproefjes uitvoeren, komen meer te weten over het water in de wereld, over het drinkwater in Nederland en over dijkbeheer. Heel interessant dus. Verder is er in dit museum ook nog eens een waterlaboratorium gevestigd en kun je er een tochtje maken door het riool. Dit is natuurlijk een zeer bijzondere ervaring. In de herfstvakantie worden hier tal van speciale activiteiten georganiseerd. Ga voordelig een dagje uit naar Arnhem met de trein en bezoek dit museum.

Archeon in Alphen aan den Rijn

Zijn je kinderen graag buiten en zijn ze geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is het Archeon een absolute aanrader. Hier wandelen ze door drie tijdsperiodes, namelijk de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. In het Archeon staan 43 gebouwen, welke reconstructies zijn van de gebouwen die in deze tijden in ons land hebben gestaan. De gebouwen worden ook nog eens bewoond. Verder kun je er ook proeven wat er toen werd gegeten en worden er speciale activiteiten georganiseerd. Combineer je bezoekje aan het Archeon met een dagje uit naar Duinrell. Dit pretpark ligt niet ver van Alphen aan den Rijn af.

Nemo National Science Center in Amsterdam

Wil je een dagje naar Amsterdam met de kinderen? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan NEMO. Hier kunnen ze onderzoeken hoe de wereld werkt. Ze krijgen hier antwoord op vragen als ‘hoe bouw je het sterkst? ‘, ‘hoe beweegt elektriciteit?’ en ‘hoe proeft jouw neus?’. Er zijn hier tal van interessante tentoonstellingen te zien. Daarnaast kun je er zelf water schoonmaken of ruimtestraling zichtbaar maken. Heel interessant dus voor kinderen. Boek een voordelig uitje naar Amsterdam met een van deze kortingsbonnen.

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!

Spotlight Kortingen

  • spotlight

    Zorgverzekering vergelijken

    Ook KORTING op je zorgverzekering? Vergelijk direct!

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Zalando Lounge

    Bij Zalando Lounge koop je kleding en schoenen van topmerken met korting tot 75%!

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Online

    Ontvang de eerste 12 maanden tot €10,05 korting per maand bij alles-in-1 van Online

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    HEMA

    HEMA outlet: Scoor tot 50% korting op o.a. kleding en huishoudelijke apparaten

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Telegraaf

    Ontvang nu een Samsung Galaxy A3 t.w.v. €309,- cadeau bij een week- of weekendabonnement!

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Typhone

    Ontdek de meest populaire GSM + KADO acties van dit moment

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Breedbandwinkel

    Ontvang nu €10,- eenmalige korting op internet abonnementen en pakketten van diverse providers

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Nuon

    Ontvang nu een cadeaubon t.w.v. €60,- voor Bol.com, Gamma of Douglas bij energie van Nuon

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    UnitedConsumers

    Vind de goedkoopste autoverzekering én krijg 10% extra korting!

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close
  • spotlight

    Slagharen

    Tot €14,- per entreeticket korting voor Attractiepark Slagharen

    Help iemand besparen!

    Deel direct

    Close