Hoe kun je veilig kopen op een verkoopsite?

Zit je wat krap bij kas en ben je op zoek naar nieuwe meubels, een nieuwe outfit, een nieuwe laptop of iets anders? Dan bieden sites als Marktplaats en Speurders een goede uitkomst. Hier vind je vaak goede, bruikbare, tweedehands artikelen tegen een lagere prijs.

Heel veel Nederlanders maken regelmatig gebruik van koop- en verkoopsites als Marktplaats en Speurders. Dit is natuurlijk niet zomaar. Je kunt hier tal van goede producten vinden tegen een lage, voordelige prijs. Het enige nadeel van deze sites is echter dat er zich ook oplichters op bevinden en dat sommigen slechte producten aanbieden tegen een veel te hoge prijs. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet wordt opgelicht en artikelen koopt tegen een voordelige prijs? Wij geven je een aantal handige tips.

STA STERK MET EEN VOORDELIGE RECHTSBIJSTANDVERZEKERING VAN NATIONALE NEDERLANDEN

Let op een foto
Bied altijd op een product waar een foto bij staat. Als er geen foto bij de advertentie staat, kun je ook contact opnemen met de verkoper en vragen of hij of zij je de foto’s kan sturen. Zo weet je hoe het product eruit ziet.

Vergelijk
Vergelijk eerst een aantal zelfde artikelen met elkaar, voordat je een bod doet. Kijk dus wat anderen voor het artikel vragen en wat de nieuwwaarde van het product is. Je weet dan welke prijs een verkoper ongeveer voor het tweedehands product kan vragen.

Onderhandel
Denk goed na wat je zelf voor het artikel wil betalen en bied vervolgens de helft van die prijs. Dit is een mooie uitgangspositie voor een goede prijs. Als de verkoper je bod te laag vindt, kun je altijd op zoek gaan naar een andere verkoper die het product wel tegen jouw geboden prijs wil verkopen.

Wees geduldig
Als je niet echt haast het met het kopen van het artikel, is het verstandig om je geduld te houden. Volg het bod een aantal dagen. Als het na een paar dagen of weken nog steeds niet is verkocht kan je het misschien wel voor een lager bod kopen. De verkoper wil er waarschijnlijk graag vanaf en zal je bod aannemen.

Luister naar je intuïtie
Luister naar je intuïtie. Als je een verkoper niet vertrouwd, dan klopt er waarschijnlijk iets niet. Zie dan van de koop af.

Kies verkopers in de buurt
Zoek naar verkopers van artikelen bij je in de buurt. Je kunt dan makkelijker een afspraak maken als je het artikel wil bekijken. Hiervoor hoef je namelijk geen uren te rijden.

Spreek af met de verkoper
Gaat het om een groot of duur artikel? Spreek dan met de verkoper af om het artikel op te halen. Dit kan bij hem of haar zijn of op een ander afgesproken punt. Je loopt dan geen risico dat de verkoper het artikel niet opstuurt, terwijl jij het al hebt betaald.

Bel nooit naar dure nummers
Als je een advertentie tegenkomt waarin je informatie moet afluisteren, haak dan gelijk van de koop af. Vaak zit hier een onbetrouwbare organisatie achter die alleen maar op geld uit is.

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!