7 handige tips bij het huren van een auto

Ga je binnenkort op vakantie en wil je dan een auto huren? Dan kan je dit bij tal van organisaties doen, zoals Europcar, Hertz, CheapCars of Sixt. Met een auto heb je meer vrijheid en kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt de mooiste plekjes opzoeken zonder dat je aan een vertrektijd bent gebonden. Een auto huren bied je dus veel meer flexibiliteit en comfort.

Er zijn honderden autoverhuurbedrijven. Helaas zitten er ook nogal wat oplichters tussen. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met vervelende verrassingen geven wij je hier wat tips waar je op moet letten als je een auto huurt.

Reserveer van tevoren een auto

Als je er zeker van wilt zijn dat je een auto kunt huren op je vakantiebestemming raden wij je aan om deze van tevoren te reserveren. Dit kan heel gemakkelijk online bij een bekend autoverhuurbedrijf. Bij Sixt, CheapCars, Europcar en Hertz kan je een auto huren op tal van vakantiebestemmingen. Door gebruik te maken van handige kortingscodes, bespaar je ook nog eens een flink bedrag op je vakantiebudget. Een groot voordeel van een auto huren bij een Nederlandstalig autoverhuurbedrijf is dat je niet te maken krijgt met buitenlandse huurcontracten en lastige verzekeringen.

HUUR VOORDELIG EEN AUTO BIJ SIXT TIJDENS JE VAKANTIE IN SPANJE

Huur voordelig een auto bij Sixt en ontdek Spanje

Verder is het ook mogelijk om vanuit je vakantiebestemming online een auto te huren bij een Nederlands autoverhuurbedrijf. Je loopt dan wel het risico dat de auto van jouw keuze al verhuurd is.

Zorg voor de juiste papieren

Als je een auto wilt huren dan zal je over de juiste documenten moeten beschikken, zoals een paspoort of identiteitskaars, een rijbewijs en een creditcard of bankpas. Soms mag je pas een auto huren als je 21 jaar of ouder bent.

Betaal het liefste met een creditcard

Heb je een creditcard? Betaal hier dan je online reservering mee. Deze dient als een soort borg voor het eigen risico. Verder biedt een creditcard je ook net wat meer veiligheid als je de huur van de auto betaalt.

Ga na of je een internationaal rijbewijs nodig hebt

Zonder rijbewijs mag je natuurlijk geen auto besturen, maar voor sommige bestemmingen heb je zelfs een internationaal rijbewijs nodig. Dit is een boekje waarin in verschillende talen staat beschreven dat je in het bezit bent van een rijbewijs. Als je op vakantie gaat naar een EU-land dan heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Meestal heb je dit nodig voor verre bestemmingen als Canada of Brazilië. Voor een internationaal rijbewijs kun je terecht bij de ANWB.

Verzekeren

Als je een auto gaat huren dan moet je hier een verzekering voor afsluiten. Het is niet voldoende om een reisverzekering af te sluiten. Het is altijd verplicht om een WAM-verzekering af te sluiten. Deze dekt de materiele en fysieke schade aan derden. In het buitenland heet deze verzekering vaak LI, wat weer staat voor Libility Insurance. Als je je auto van tevoren al in Nederland regelt dan is de prijs van de verzekering vaak al in de autohuur opgenomen.

Controleer het huurcontract

Op het huurcontract staan alle gegevens over de auto vermeldt, de huurperiode, de huurprijs, de afgesloten verzekeringen en de eventuele aanwezige schade aan de auto. Controleer eerst of alles klopt voordat je het contract tekent.

HUUR ZORGELOOS EN STRESSVRIJ BIJ EUROPCAR VOOR JE TRIPJE NAAR FRANKRIJK

Huur zorgeloos en stressvrij een auto bij Europcar voor je tripje naar Frankrijk

Laat je niets wijsmaken

Heb je van tevoren online een auto gereserveerd? Laat je dan in het buitenland niets wijsmaken als je de auto ophaalt. Vaak willen ze je dan nog een extra verzekering aansmeren terwijl dit helemaal niet nodig is.

(bron) (bron)

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!