Puppy in huis? Dit heb je allemaal nodig!

Kan je over een paar dagen je nieuwe puppy ophalen? En heb je binnenkort een puppy in huis? Dan brengt dit natuurlijk veel vrolijkheid in huis. Toch dien je met een aantal zaken rekening te houden, zoals goede voeding, een slaapritme, spelletjes, verzorging en zindelijkheid. Voordat je de puppy ophaalt, kun je al veel dingen doen. In deze blog lees je meer over alle benodigdheden die je dient aan te schaffen.

Eerste dag en nacht

De dag dat je jouw nieuwe huisdier ophaalt, is spannend. Je bent dan vooral nieuwsgierig hoe de pup op zijn nieuwe huis reageert. Het is voor hem even wennen in de nieuwe, andere omgeving. Dit heeft tijd nodig.

Laat je puppy de eerste dagen bij je in de buurt slapen. Zorg ervoor dat hij een goede plek heeft om in te slapen, zoals een bench of mand, en zet deze naast je bed. Zo kan je de pup aaien als hij bang is en veel piept. Hij leert dan dat de bench of mand een veilige plek is. Je pup kan het nog niet de hele nacht drooghouden. Laat hem ’s nachts dus zijn behoefte doen. Of leg wat kranten in de bench waar hij dit op kan doen. Bij goede dierenwinkels als Pets Place, ViaDierenwinkel en Dierenartikel.nl kun je manden en benches bestellen van kwaliteit.

Natuurlijk heeft je puppy tijd nodig om zijn nieuwe omgeving te leren kennen. Je kunt hem wel al aangeven wat zijn plek in huis is. Zet zijn mand of bench op een vaste plek in huis. Zo weet hij precies wat zijn plaats is. Leg ook een speeltje of een bot in de mand of bench. Het voelt er dan nog vertrouwder voor je pup. Hondenspeeltjes vind je in tal van winkels, zoals de Action, ViaDierenwinkel, Bol.com en Pets Place.

speeltje via dierenwinkel

Speeltjes koop je voordelig bij ViaDierenwinkel

De eerste dagen zal je puppy niet zo veel eten. Dit komt, omdat hij dan nog erg moet wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dwing hem niet om te drinken of te eten. Zet de voer- en drinkbak op een rustige en vaste plek in huis, waar de pup goed bij kan. Als hij dorst of honger zal hij er uiteindelijk toch naar toe lopen. Een voer- en drinkbankje kun je onder meer kopen bij Pets Place, De Huisdiersuper.nl en Dierenartikel.nl.

Wandelen en uitlaten

Wij raden je aan om de eerste dagen niet meteen een lange wandeling met de puppy te maken. Hij heeft dan veel te veel indrukken opgedaan en moet deze eerst verwerken. Zorg ervoor dat je een goede halsband en riem hebt. De stelregel hierbij is dat je altijd twee vingers tussen de halsband en de nek kunt steken. Als dit niet zo is, dan zit de halsband te strak. Een goede halsband vind je snel bij De Huisdiersuper.nl.

huisdiersuper lijn

Bij De Huisdiersuper.nl bestel je voordelig een halsband

Onderweg

Als je pup helemaal aan zijn nieuwe omgeving is gewend, kan je met hem weg. Dit is ook belangrijk voor het socialisatieproces. Zo stel je hem bloot aan tal van situaties, zoals het fietsen, kinderen, andere dieren en auto’s. Hij went dan aan geluiden en zal hier rustig onder blijven. Een jonge puppy kan natuurlijk nog geen lange wandelingen maken. Als je hem voor een paar uur ergens mee naar toe wil nemen, is het een goed idee om een speciale hondentas te kopen. Deze vind je onder meer bij Pets Place en Bol.com.

puppy_160411_hplk1top

Bij Bol.com vind je van alles voor je pup

Verzorging

Laat je hondje vanaf jongs af aan al wennen aan kammen, wassen en borstelen. Als je dit pas later doet, dan is de kans groot dat hij dit neer meer accepteert. Borstel je hond elke dag even over zijn rug en buik en was hem ook geregeld. Vergeet ook het gebit niet. Plan elke dag een paar minuten in om zijn tanden te poetsen met een speciale hondentandenborstel en tandpasta. Hiermee voorkom je tandproblemen op latere leeftijd en dit bespaart je weer veel dierenartskosten. Bij Zooplus bestel je voordelige gebitsverzorgingssnacks.

Bron, Bron, Bron

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!

Spotlight Kortingen

 • spotlight

  Zorgverzekering vergelijken

  Ook KORTING op je zorgverzekering? Vergelijk direct!

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Zalando Lounge

  Bij Zalando Lounge koop je kleding en schoenen van topmerken met korting tot 75%!

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Online

  Ontvang de eerste 12 maanden tot €10,05 korting per maand bij alles-in-1 van Online

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  HEMA

  HEMA outlet: Scoor tot 50% korting op o.a. kleding en huishoudelijke apparaten

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Telegraaf

  Ontvang nu een Samsung Galaxy A3 t.w.v. €309,- cadeau bij een week- of weekendabonnement!

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Typhone

  Ontdek de meest populaire GSM + KADO acties van dit moment

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Breedbandwinkel

  Ontvang nu €10,- eenmalige korting op internet abonnementen en pakketten van diverse providers

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Nuon

  Ontvang nu een cadeaubon t.w.v. €60,- voor Bol.com, Gamma of Douglas bij energie van Nuon

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  UnitedConsumers

  Vind de goedkoopste autoverzekering én krijg 10% extra korting!

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close
 • spotlight

  Slagharen

  Tot €14,- per entreeticket korting voor Attractiepark Slagharen

  Help iemand besparen!

  Deel direct

  Close