Zo creëer je meer volume in je haar

Iedereen wil wel een mooie, volle bos met gezond haar vol volume. Helaas hebben we dit niet allemaal. Vaak is je haar aan het einde van de dag futloos en is het helemaal ingezakt. Om te zorgen voor wat meer volume in je haar, hebben wij hier een aantal tips voor je op rijtje gezet.

Tip 1.  Style je haar eens anders

Style je je haar altijd op dezelfde manier? Dan kan het platter en futlozer worden. Je haar krijgt meer volume als je het een keer anders draagt. Kam het eens de andere kant op, draag je scheiding bijvoorbeeld eens links in plaats van rechts. Je zult zien dat het zo veel voller lijkt.

Tip 2. Laat het op één lengte knippen

Je haar lijkt het dikste als je het op één lengte laat knippen. Als je lagen in je haar laat knippen valt het meer in strengen en hangt het er stijl en futloos bij.

Tip 3. Föhn je haar met de kop van de föhn eraf

Verwijder de kop van de föhn en blaas je haar zo droog. Terwijl jij je haar droog föhnt zal je merken dat het wat ruwer wordt. Door je haar op deze manier te föhnen blijft je haaraanzet het volume langer vasthouden. Blaas aan het einde van de föhnsessie koude lucht op je haarwortels en het lijkt nog dikker. Op zoek naar een goede föhn? Klik dan hier.

Tip 4. Begin met conditioner

Was je haar eerst met conditioner en daarna pas met shampoo. Conditioner voedt je haar en maakt het zwaarder, waardoor het dus slapper en futlozer wordt. Dit voorkom je door eerst conditioner en daarna pas shampoo te gebruiken. Voordelige en professionele shampoo en conditioner vind je onder meer bij de winkels op deze pagina.

HAARPRODUCTEN WEHKAMP

Professionele haarverzorgingsproducten vind je onder meer bij Wehkamp

Tip 5. Gebruik droogshampoo

Schoon en gewassen haar is vaak glad en slap. Door droogshampoo te gebruiken creëer je weer meer volume. Buig je hoofd voorover, spray er wat van op je haar en masseer het zachtjes in. Je zult merken dat je de komende dagen een volumineuzere bos hebt.

Tip 6. Zorg voor een gezonde hoofdhuid

Als je hoofdhuid gezond is dan ziet je haar er ook gelijk voller en gezonder uit. Masseer je hoofdhuid dan ook wekelijks met een vitaminerijk serum. Dit bevordert een gezonde haargroei.

Tip 7.  Maak je haar vetter

Door je haar vetter te maken, creëer je meer volume. Het hoeft er dan echt niet vies uit te zien. Je maakt je haar natuurlijk vet door gebruik te maken van plantaardige oliën, zoals palm- of kokosolie.

Tip 8. Kies voor een crème, een mousse of een volumizer

Wil je jouw dikke haar meer volume geven? Kies dan voor een crème waarmee je het voller maakt. Als je haar niet dik, maar ook niet echt dun is, kun je het beste kiezen voor een mousse. Deze zorgt precies voor het juiste volume en verzwaart je haar niet. Een volumizer is het meest geschikt voor fijn haar. Een volumizer geeft je haar een flinke boost en je hebt een vollere bos.

Tip 9. Ga voor rollers

Zet een keer rollers in je haar. Deze zorgen voor meer volheid en veerkracht. Föhn je haar eerst halfdroog en zet daarna de rollers in je haar. Rol de rollers naar binnen toe en laat je haar dan droger met de roller erin. Haal ze eruit als je haar gedroogd is en ga dan met je vingers door je haar en style het. Zo geef je je haar een maximaal volume.

Tip 10. Was je haar niet iedere dag

Was je haar niet iedere dag. Misschien vind je het een vies idee om je haar niet elke dag te wassen, maar het is er beter voor. De eerste dagen zal het sneller vet worden, maar al snel went je haar eraan. Het blijft dan drie dagen goed zitten. Als je je haar vaak wast dan wordt het dun en slap. Iets dat je natuurlijk niet wilt.

Om je haar een mooie, volle bos te geven, is het natuurlijk belangrijk dat je gebruikmaakt van goede haarproducten. Professionele en voordelige haarproducten vind je hier.

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!