Hoe kies je de juiste bril?

Heb je een nieuwe bril nodig? Houdt dan rekening met de vorm van je gezicht en je haarkleur. Door het juiste montuur te kiezen, benadruk je de beste kanten van je gezicht en camoufleer je de minder sterke punten. Ook is het belangrijk dat je een kleur kiest die bij je haarkleur past.

Ieder mens heeft een bepaalde gezichtsvorm. Bij elke vorm past weer een ander brilmontuur. Er worden verschillende gezichtsvormen onderscheiden. In dit artikel leggen wij je uit welk montuur het beste bij een gezichtsvorm past.

Rond gezicht

Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft geen hoeken. Heb je een rond gezicht? Kies dan niet voor een bril met een rond montuur, maar ga juist voor een bril met een contrasterende vorm. Met zo’n montuur lijkt je gezicht slanker en langer. Ga voor een smalle vorm, want deze richt de aandacht op de bovenkant van je gezicht. Hierdoor lijkt je gezicht weer wat langer in plaats van ronder.

GA VOOR EEN MERKBRIL BIJ HANS ANDERS

Ga voor een merkbril van Hans Anders

Vierkant gezicht

Als je een vierkant gezicht hebt dan heb je een breed voorhoofd, opvallende jukbeenderen en een hoekige kaak. Kies voor een bril met ronde, ovale vormen. Deze verzachten de hoekige trekken van je gezicht.

Hartvormig gezicht

Bij een hartvormig gezicht is de vorm van je gezicht breed van boven en smal bij je kin. Bij een hartvormig gezocht staat een randloze bril of een pilotenbril het beste.

Diamantvormig gezicht

Heb je brede jukbeenderen, een smal voorhoofd en een smalle kin? Dan heb je een diamantvormig gezicht. Een montuur met afgeronde hoeken of ovalen glazen staat dan het beste bij je.

Ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht staat haast elk montuur. Als je een ovale gezichtsvorm hebt, kun je dus kiezen voor een montuur met vierkante glazen of een pilotenbril, maar ook een rond montuur staat je goed. Je kunt dus alle kanten op.

Langwerpig gezicht

Als je een smal gezicht hebt dan in de lengte overal even breed is, dan kun je het beste kiezen voor een vierkant of rond montuur. Deze twee vormen laten je gezicht korter lijken. Een groter montuur staat ook goed bij je.

Let ook op je haarkleur

Bij de keuze voor een bril, is het niet alleen een aanrader om op je gezichtsvorm te letten, maar ook op je haarkleur. Kies altijd een montuur die bij je haarkleur past.

Blond haar

Kies geen donker montuur, zoals zwart. Deze kleur maakt je gezicht hard. Kies voor een wat zachtere kleur zoals een groen, koraal, rood of grijs.

Bruin haar

Laat de warmte van de kleur bruin in het montuur terugkomen. Deze maken je gezicht zacht. Kleuren die het beste bij bruin haar staan, zijn roze, bruin, dieprood, legergroen, goud, mahonie en okergeel.

Zwart haar

Heb je zwart haar? Dan staat een zwart, bruin of metaalkleurig montuur je het beste. Verder kan je ook voor een iets opvallendere kleur gaan, zoals rood of blauw. Vermijdt zachtere kleuren. Deze laten je gezicht niet goed uitkomen.

Rood haar

Als je rood haar hebt, kun je zowel sterke als zachte kleuren dragen. Sterke kleuren als koper, chocoladebruin en zeegroen staan goed bij je. Net zoals de zachte kleuren crème en kaki.

Grijs haar

Bij grijs haar kun je heel goed felle kleuren dragen, zoals groen, marineblauw en rood. Ga in ieder geval niet voor  gele of bruine tinten.

Op zoek naar een goede bril? Dan kan je hiervoor uitstekend terecht bij onder meer Hans Anders, Specsavers, SmartBuyGlasses en Brillen24.nl. Door gebruik te maken van een kortingsbon vind je al snel een bril tegen een zeer betaalbare prijs.

KIES EEN STIJLVOLLE DAMESBRIL BIJ SPECSAVERS

Kies een stijlvolle bril van Specsavers

(bron) (bron)

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!