De basis voor gezond eten

Gezond eten is natuurlijk een aanrader voor iedereen. Door dit te doen zorg je voor je lichaam. Voeding is van invloed op je welzijn. Het kan heel veel met je lichaam doen en het is dan ook heel belangrijk dat je kiest voor de juiste voeding. Een gezond eetpatroon is de basis voor een energiek leven. Alleen hoe doe je dit? Hoe eet je gezond? Wij vertellen je hier meer over de basis voor een gezond eetpatroon.

Kies voor onbewerkte producten

Het gros van de producten in de supermarkt is bewerkt. Het is niet goed voor je lichaam als het alleen maar van dit soort producten binnenkrijgt. Kies zoveel mogelijk voor pure producten die dicht bij de natuur staan. Hiervoor hoef je echt niet naar een boerderij toe te gaan. De meeste supermarkten bieden ook biologische of onbewerkte producten aan. Zo kun je kiezen uit bewerkte verpakte groente en onbewerkte, verse groente. Kies voor meergranenrijst in plaats van witte rijst, ga voor magere yoghurt en niet voor volle yoghurt en kies volkoren brood in plaats van bewerkt wit brood.

Bij veel supermarkten en online webshops, zoals Albert Heijn, Lidl, HelloFresh, Plus en Jumbo vind je gezonde producten, zoals verse groentes en biologische dierlijke producten. Deze supermarkten hebben vaak fijne aanbiedingen en kortingsacties waarbij je voordelig gezonde producten kunt kopen.

WEKELIJKS VERSE PRODUCTEN BIJ HELLOFRESH

Ontvang wekelijks verse producten bij HelloFresh

Kies voor zoveel mogelijk pure producten. Check ook altijd even de ingrediënten. Een product dat veel ingrediënten bevat is ongezonder dan een puur product. Voedingsproducten met veel E-nummers en conserveringsmiddelen zijn niet natuurlijk. Deze zijn flink bewerkt en zitten vol met bewerkingsmiddelen. Bij dierlijke producten, zoals kip en vlees is het een advies om biologisch te kiezen. Door te gaan voor pure, natuurlijke producten eet je automatisch een stuk gezonder.

Luister naar je lichaam

Leer om te luisteren naar je lichaam. Het geeft continu signalen af of je je goed voelt of niet. Als je te veel eet dan ga je niet goed met je lichaam om. Je lijf heeft het niet gelijk door dat je maag gevuld wordt. Val dus niet direct aan als het eten op tafel staat, maar eet rustig en proef de maaltijd ook echt. Door de tijd te nemen voor je maaltijd en rustig te eten, ben je veel sneller verzadigd. Je eet dan dus minder en gezonder.

Je lichaam zuiveren

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Besteed er dus iedere dag aandacht en zorg aan door gezond te eten. Door er een gezond eetpatroon op na te houden, zuiver je je lichaam. Dit kun je doen door dagelijks 1,5 liter zuiver water te drinken, verse groente en fruit te eten en meer gezonde voedingsvezels tot je te nemen.

1,5 liter water drinken

Zorg ervoor dat je lichaam dagelijks voldoende vocht binnenkrijgt. Dit bereik je door elke dag 1,5 liter water te drinken. Drink tussendoor een glas water of zet een literfles naast je. Water zorgt ervoor dat de afvalstoffen in je lichaam goed en snel worden afgevoerd.

Verse groente en fruit

Je lichaam heeft vitamines, vezels, antioxidanten en mineralen nodig. Door dagelijks voldoende verse groente en fruit te eten, krijg je deze stoffen binnen. Hierdoor houd je je lichaam zuiver. Zorg ervoor dat je met eten voldoende varieert. Eet dus niet iedere dag een zoete banaan of mandarijntjes, maar kies ook voor appels, sinaasappels of mango. Als je de groente niet te lang kookt of bakt dan gaan de belangrijkste voedingsstoffen niet verloren. Door te roerbakken blijven groentes hun gezonde eigenschappen behouden.

BIOLOGISCHE PRODUCTEN AH

Kies voor biologische producten bij Albert Heijn

Voldoende voedingsvezels

Vezels prikkelen je darmen en zorgen voor een goede, regelmatige stoelgang. Je lichaam blijft dan beter in balans. Door te kiezen voor groente, fruit en volkoren producten krijg je dagelijks voldoende vezels binnen.

Voordelige gezonde voeding

Op zoek naar voordelige gezonde voeding? Dan raden wij je aan om vooral even op deze pagina te kijken. Hier vind je tal van kortingsacties- en codes van bekende supermarkten en webshops waar gezonde voeding verkrijgbaar is.

bronbron

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!