Een kitten kopen

Denk je erover om een kitten te kopen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten, voordat je de kitten ook echt koopt. Deze punten moeten allemaal in orde zijn. Als dit niet het geval is dan kun je de kitten beter niet aanschaffen.

Voordat je een kitten koopt, is het verstandig om eerst even het een en ander op een rijtje te zetten. Door geen overhaaste beslissingen te nemen, bespaar je jezelf veel problemen. Bedenk bijvoorbeeld eerst wat voor kat je wilt. Dit kan een bekende huis-,tuin- en keukenkat zijn, oftewel een Europese kortharige kitten of een echte raskat. Het is heel eenvoudig om een lief, schattig katje te vinden. Op tal van verkoopsites, zoals Marktplaats, worden kittens te koop aangeboden.

Heb je een kitten gezien? Maak dan eerst een afspraak met de fokker om het katje te bekijken. Kijk ook hoe het er bij de fokker thuis uitziet. Check of de kattenbakken schoon zijn, of de moederkat aanwezig is en of de omgeving schoon is. Zorg er ook voor dat je een goede reismand mee hebt. Zo kan je de kitten veilig meenemen naar huis. Een goede reismand voor huisdieren vind je, met korting, onder meer bij Zooplus, Dieren-Droom, Pets Place en Huisdierzaak.

ALLES VOOR JE KITTEN VIND JE MET KORTING BIJ PETSPLACE

Vind alles voor je kitten met korting bij Pets Place

Een kitten moet minstens acht weken oud zijn, voordat je deze mee kan nemen. Een kitten die jonger is dan acht weken is er nog niet klaar voor om bij zijn moeder weg te gaan. Gedurende deze weken leert het katje van alles van zijn moeder. Zo leert zij de kittens hoe ze zich moeten gedragen. Verder is een kitten de eerste acht weken nog afhankelijk van moedermelk.

Let op de gezondheid

Natuurlijk wil je graag een gezonde kat. Kies dan ook altijd een kitten uit een nestje die fit en spontaan is. Een kitten die zich achter de rest van de groep verschuilt, zit vaak niet lekker in zijn vel en is niet gezond. Let er ook op of de neus en oren schoon zijn, of de ogen helder staan en of de kitten hoest of niet. Meestal zegt de vacht van een kitten ook heel veel. Als deze glanst, is het diertje waarschijnlijk gezond.

Ga eerst even langs de dierenarts

Heb je de kitten mee naar huis genomen? Dan is het verstandig om eerst even langs de dierenarts te gaan om het diertje na te laten kijken. Zorg er ook voor dat het diertje inentingen, een chip of een wormenkuur krijgt, als het deze nog niet heeft gehad. Doorgaans is 1 inenting per jaar genoeg. Verder is een chip heel belangrijk. Als je je kat kwijtraakt, kunnen ze je gemakkelijk vinden en heb je je katje snel weer terug. Wanneer je al deze stappen hebt ondernomen dan zal je kitten genieten van een gezond en lang leven.

KOOP VOORDELIG EEN HANDIGE DRAAGTAS BIJ ZOOPLUS

Koop voordelig een handige draagtas bij Zooplus

Vind voordelige producten met kortingen

Als je een katje hebt gekocht dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Het verzorgen van een kitten kost veel tijd en kan best prijzig zijn. Je kunt flink wat kosten besparen door goed op aanbiedingen te letten. Maak bijvoorbeeld gebruik van de kortingsbonnen op deze pagina. Hiermee kun je flink wat geld besparen. Met deze kortingsbonnen kun je gezonde voeding, speeltjes, reismanden en tal van andere artikelen met flink veel korting aanschaffen.

(bron) (bron)

Reageer op dit bericht!


Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!
Gratis lid worden van Kortingen.nl Wekelijks op de hoogte van de meest exclusieve kortingen!